Pagina's

maandag 18 februari 2013

Oreo kwarktaart

Op mijn vrije dag wilde ik graag een taart maken of op z'n minst iets!
Ik ben ondertussen al zoveel recepten tegengekomen met Oreo koekjes dat ik er nu graag één wilde uitproberen.
Ik heb gekozen voor de Oreo kwarktaart, omdat mijn vriend gek is van kwarktaart en ik van Oreo's, een goeie combi dus!

De nodige ingrediënten:

Kwark taart naturel zonder bodem 
500 gram kwark
250 ml slagroom
100 gram boter
400 ml water
3 pakken Oreo koekjes (per pak 16 koekjes)



Verder heb je een springvorm nodig en bakpapier om daar in te leggen. We beginnen met de bodem en deze bestaat vandaag uit verkruimelde Oreo koekjes, gebruik hiervoor 1,5 pak koekjes (ongeveer 24 stuks). Als je een keukenmachine hebt doe ze daar alsjeblieft in, want ze fijn slaan is meer werk. Uiteraard kan dit wel, pak een theedoek, leg daar je koekjes op, leg er een theedoek overheen en rammen maar!
Aangezien ik niet beschik over een keukenmachine probeerde ik het in een blender .. dit was geen groot succes en zeker niet aan te raden, maar uiteindelijk had ik verkruimelde Oreo's! Daar heb ik de 100 gram gesmolten boter bij toegevoegd, zodat ik een kruimelige massa kreeg.




Leg hierna een vel bakpapier in je springvorm en stort daar de verkruimelde Oreo's op. Druk de koekjes met de bolle kant van een lepel tot een stevige bodem en probeer langs de rand van je springvorm wat ruimte over te houden.





Het is namelijk de bedoeling dat je hele oreo's als een soort muurtje langs je springvorm zet, zoals je op de foto hieronder ziet. Ik heb 14,5 koekjes daarvoor gebruikt. 


Als je dit hebt gedaan, kun je de bodem aan de kant zetten, die is namelijk af. We gaan verder met de kwarktaartmix.
Pak je handmixer of gewone mixer erbij en doe 400 ml water in een kom, hier doe je de kwarktaartmix bij. Dit meng je een minuutje totdat het glad is en er geen klontjes meer in zitten.



Hierna pak je rechtstreeks uit de koelkast je kwark en slagroom. Ik heb Biogarde kwark gebruikt en alleen maar omdat alle andere kwark op was. De simpelste kwark is vaak het beste, merk of geen merk maakt niets uit!
Dit mix je 2 minuten op de hoogste stand tot ook dit een glad beslag is.
De helft van het beslag giet je hierna in een aparte kom en de andere helft laat je met rust. 








Hier komen de overgebleven Oreo koekjes namelijk van pas. Ook deze moeten verkruimeld worden of in kleine stukjes gebroken worden. Ik heb een beetje van beide gedaan en vervolgens bij de kwark gevoegd zodat het er als een straciatella achtige kwark uit komt te zien. De kwark giet je over je bodem heen, zoals je op de foto kunt zien.


De overgebleven nog witte kwark, zonder toevoegingen giet je er daarna overheen en ik heb 'm geprobeerd zo netjes mogelijk erover heen te gieten, zodat je geen rare pieken krijgt, maar dit lukt nooit helemaal.





Zet de taart in de koelkast en wacht minstens 2,5u voordat je er een stukje van proeft.


Op deze foto's zie je heel goed hoe de kwarktaart eruit komt als je de rand van je springvorm haalt. Ik vind het contrast heel mooi! En ik ben gelijk maar zo vrij geweest om een klein puntje te snijden om even te proeven. Ik heb nooit geweten dat een kwarktaart naturel ook heel lekker is en in combinatie met de Oreo nog lekkerder. Het is wel een volle taart, dus het vult snel, maar erg leuk om een keer geprobeerd te hebben!




4 opmerkingen:

  1. Hoe groot moet de springvorm zijn? Waaeom staat die kwarkmix niet tussen de ingrediënten? Er zitten maar 14 oreo's in een pak ipv 16

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik heb ook een taart gemaakt mijn springvorm was 24cm en de kwarkmix lag in de jumbo van het merk dr.Oetker

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik heb een keer een kwarktaart met oreo gemaakt in april ofzo maar mijn ervaring was dat de hele oreo's heel zacht werden en dat is niet lekker.. had jij dat ook?

    BeantwoordenVerwijderen
  4. IK HEB HEM EEN KEER GEMAAKT EN IK HAD 4 PAKJES OREO'S NODIG EN GEEN 3 ZO ALS ER STOND

    BeantwoordenVerwijderen